Archive for joulukuu, 2011

Ikealle AB-jalostuskirjaimet

perjantai, joulukuu 23rd, 2011

Almnäs Ikealle myönnettiin RPVK-KOKOUKSESSA 8.12.2011 AB-jalostuskirjaimet laadukkaiden jälkeläisten perusteella.

Poneille myönnetään arvokirjain AB, jos
– se on B-palkittu ja- 3 sen jälkeläistä on palkittu palkitsemistilaisuuksissa ja esitetyistä jälkeläisistä 3 on saavuttanut vähintään II palkinnon
• tai 1 on jalostusori tai I palkinnon kantakirjatamma tai
• 2:lla on kolme sijoitusta kullakin kansallisissa ratsastuskilpailuissa

Posted in Aiheeton | Kommentit pois päältä artikkelissa Ikealle AB-jalostuskirjaimet


Dartmoorinponi

torstai, joulukuu 8th, 2011

Olemme hankkineet kaksi dartmoorinponitammaa ratsastus- ja jalostuskäyttöön. Tammoista lisää; tammat>dartmoorinponi-osiossa. Meillä on tarkoitus aloittaa ponien kasvatus Suomessa näillä kahdella laatutammalla. Myöhemmin on tarkoitus hankkia tammoja lisää ja mahdollisesti oma jalostusori.

Suomessa on vain yksittäisiä darmoorinponeja. Muissa pohjoismaissa niitä on jo enempi. Ruotsissa on n. 300, joista puolet kantakirjattuja tammoja sekä yksitoista jalostusoria.

Tässä lyhyesti esittely rodusta:

Dartmoorinponi on lähtöisin Devonin karuilta nummilta ja vuoristoista Lounais-Englannista. Ensimmäinen maininta poneista on jo 1012. Vuosisatojen aikana poniin on risteytetty monia eri vieraita hevosrotuja, jotka meinasivat koitua dartmoorinponin kohtaloksi. Viime vuosisadan aikana on kuitenkin jalostusohjelmien avulla saatu pelastettua aito dartmoorinponi. Ponin enimmäissäkäkorkeus on 127cm. Värit ovat: musta, mustanruunikko, ruunikko, rautias ja kimo, kirjavia ei sallita. Rakenne: Pieni, hyväasentoinen pää, pienet valppaat korvat; vahva ja keskipitkä kaula; vahva selkä ja voimakkaat lautaset; vahva ja lihaksikas takaosa, paksu ja korkealle kiinnittynyt häntä; kovat ja hyvänmuotoiset kaviot; matalat ja irtonaiset liikkeet.

Älykkäät, kiltit ja rauhalliset dartmoorinponit ovat erinomaisia lasten ratsuja ja ajoponeja.

Jos olet kiinnostunut rodusta, joko käyttäjänä tai kasvattajana, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Posted in Aiheeton | Kommentit pois päältä artikkelissa Dartmoorinponi